Niu busca voluntari/a al Turó de Montcada

Activitat 24 d'abril "Niu busca voluntari/a al Turó de Montcada

 

Diumenge, 24 d’abril, 15 voluntaris i voluntàries ambientals van participar en la Jornada de Voluntariat ambiental coordianda per les entitats Tejiendo Redes i la Xarxa de Custòdia del Territori, col·laborant amb l’entitat de custòdia ACER (Associació per a la Conservació de l’Entorn i la Recerca) en el programa de seguiment de les caixes-niu instal·lades al Turó de Montcada. Les caixes-niu van ser construïdes o restaurades i col·locades la tardor passada per afavorir la nidificació d’ocells insectívors, dins el programa per potenciar la biodiversitat al Turó de Montcada, a la finca del grup LAFARGE, emmarcat en l’acord de custòdia que van signar la propietat i ACER l’any 2014.
Els participants a la jornada de voluntariat ambiental van dedicar el matí a conèixer la importància de les caixes-niu per facilitar la nidificació d’espècies protegides com les mallarengues, i van recollir dades de l’ocupació d’aquestes caixes mitjançant l’observació a una distància prudencial per no ocasionar cap destorb. El resultats van ser molt engrescadors, doncs totes les caixes-niu observades, un total de set, es va comprovar que eren ocupades per tres espècies diferents de mallerengues: la blava, la carbonera i l’emplomallada.
Amb aquesta informació se sap que el proper dia 15 de maig es podran anellar els pollets que surtin dels ous que ara estan sent incubats pels entregats progenitors, que els voluntaris van poder observar entrant i sortint de les caixes-niu, atrafegats alimentant-se ràpidament per no abandonar el niu.

L’activitat d’anellament dels pollets que es farà el dia 15 de maig està oberta a tothom qui vulgui, és gratuïta i està finançada per LAFARGE dins el programa de custòdia. Per participar-hi només cal inscriure’s per mail a activitats@acer-associacio.org

 
ACER-ASSOCIACIÓ