Campanya escolar Viu el parc

Campanya escolar Viu el parc al Parc de la Serralada de Marina

Els dies 23, 24 i 25 de febrer el Parc de la Serralada de Marina ha acollit la festa escolar de la campanya Viu el parc al monestir de Sant Jeroni de la Murtra.

Prop de 1.000 alumnes de 5è de primària de les escoles de Badalona, Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet han gaudit de les activitats organitzades per apropar-los a l’espai natural més proper.

Tres dies que els bon temps ens ha acompanyat i ens ha permès realitzar totes les activitats previstes, en total quatre:

1-    Flora i fauna. Activitat d’identificació de la flora i fauna del parc.

2-    Jumping Clay. Activitat on cada alumne ha fet una papallona representativa del parc amb material Jumping Clay.

3-    Guixot de 8. Els alumnes han posat a prova les seves habilitats amb aquest jocs d’enginy realitzat amb materials reciclats.

4-    Itinerari. Recorregut de descoberta de l’entorn.

Aquestes activitats s’han realitzat de 10 a 14 hores, després d’una estona per dinar i descansar una mica un espectacle de cloenda a càrrec de Rah-mon Roma ha posat punt i final a cada jornada.

La campanya escolar Viu el parc està promoguda per l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona i gestionat per ACER.

Aquesta campanya consta de dues fases, la primera un monitor ha visitat els alumnes a l’aula per donar una xerrada introductòria sobre la sortida i explicar què és un parc natural i presentar-lis la Xarxa de Parcs de Naturals i dona coneixement sobre la normativa als espais naturals mitjançant un joc.

La segona fase és la sortida conjunta a l’espai natural més proper on amb diferents activitats es complementa la visita a l’aula i la descoberta de l’entorn natural.

Viu el parc

 
ACER-ASSOCIACIÓ